Nieuws

Collega in de spotlight – René Hulsman

1 jaar geleden door Heiwegen Consultancy

Maandelijks zetten we een collega in de spotlight. Associate Partner René Hulsman is de volgende in de rij. René is al 12.5 jaar partner bij Heiwegen. Waar is René nou echt trots op en gaat hij zijn sportieve Corona doel behalen?! Bekijk hieronder het video interview waarbij Managing Director Perry van Gerwen de vragen stelt. Liever lezen? Scroll dan even door.

Perry: René, in het feuilleton collega’s in de spotlight ben jij aan de beurt. Wat we van jou graag als eerste zouden willen weten: hoe ben je eigenlijk bij Heiwegen terechtgekomen?
René: Dat is wel een interessante weg die ik bewandelt heb, omdat ik in 2008 na 21 jaar bij ING Car Lease te hebben gezeten de tijd heb genomen om eens na te denken. Wat kan ik eigenlijk met al die ervaring? Wat kan ik met alle vaardigheden en vooral ook welke persoonlijke ontwikkelingen heb ik doorgemaakt? Die heb ik bij elkaar opgeteld, op papier gezet, gesaldeerd en wat kan ik daar dan mee? En daar kwam eigenlijk na een tijd tot ontdekking van als ik nou iets ga doen wat vooral dicht bij mijn passie blijft, dan hoef ik alleen maar uit te vinden wat die passie is? Al snel kwam ik er achter dat die passie is: het omgaan met mensen, het helpen ontwikkelen, teams bouwen, zelfsturend opleveren, maar vooral ook met die klant nog bezig kunnen zijn om die ook te helpen met de bedrijfsdoelstellingen. Toen dacht ik: waar vind ik dat nou? En toen vond ik een vacature van Heiwegen met een hele interessante vacaturetekst. Dus ik heb daar eigenlijk maar gewoon een briefje naar toe gestuurd per mail dat ging in die tijd met een paar regeltjes en uiteindelijk werd ik uitgenodigd. Nu 12,5 jaar verder zit ik hier nog steeds met veel plezier.

Inderdaad 12,5 jaar René! Ik denk dat jij in die 12,5 jaar al meer dan 200 kandidaten geplaatst hebt. Dat weet ik eigenlijk wel bijna zeker, maar waar ben je nou het meest trots op in die 12,5 jaar?
Ja, waar ik denk ik het meest trots op ben is dat ik met mijn kandidaten nog steeds een hele gezonde en leuke relatie onderhoud.

Met alle 200?!
Nou, niet alle 200 dat zou een utopie zijn, maar ik probeer het wel zo goed mogelijk. Ja, soms valt er dan wat tussen, dat hoort er eenmaal bij. Waar ik het meest trots op ben is dat als je samen met je opdrachtgever en met je kandidaat aan tafel zit. Wat zijn de bedrijfsdoelstellingen en wat zijn de doelstellingen van een kandidaat? Dus ze moeten er alle 2 beter van worden. En als je dan na 3 of 5 jaar ziet waar ze dan staan in dat proces, ze zijn toe aan hun volgende stap en ik heb daaraan bijgedragen, dan ben ik daar het meest trots op!

Nou hartstikke mooi, ik hoop dat het nog 12,5 jaar duurt.
Ik heb het nog steeds naar mijn zin met mijn collega’s en mijn partners, dus ik ga gewoon verder!

Maar niet 12,5 jaar in corona, want afgelopen jaar had natuurlijk voor iedereen behoorlijk wat impact. Nou ben je het afgelopen jaar mede door corona iets gaan doen in je vrije tijd en vertel dat even kort als je wilt. Wat heeft jou dat opgeleverd?
Ik herinner me nog heel goed het was voor zessen toen onze minister president vertelde “we gaan in lockdow”. Toen heb ik gezegd: dan ga ik wandelen! Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik daar echt een hekel aan heb dus er werd ook smakelijk om gelachen. Dus ik heb een datum geprikt op 2 April, want  met 1 april denkt men dat het een grap is. Voor 2 april heb ik als doel gesteld dan ga ik 500 kilometer wandelen. Dat heeft geresulteerd dat ik in de zomer mijn doel heb bijgesteld naar 1000 kilometer op 1 oktober. Inmiddels sta ik al op 1600 met nog 600 kilometer te gaan omdat ik mijn zoon in Sevillia beloofd heb dat ik de afstand naar hem “lopend” zal gaan afleggen.

Wat dat lopen mij nou heeft opgeleverd is vooral mindset. Als je even met iets bezig bent waarvan je denkt ‘ik moet eventjes omschakelen’ dan werkt wandelen zeer positief. Kandidaten kan ik ook lopend bellen. Dan heb ik mijn oortjes in en dan heb je toch een heel ander gesprek. Het heeft vooral een positieve invloed op mijn weerstand en bewegen is sowieso al heel goed. Het relativeert ook.

Dus je blijft het doen dat lopen?
Ik blijf zeker door gaan. Ik heb nog 600km te gaan omdat ik dat belooft heb, maar de kans is groot dat ik er daarna gewoon mee verder ga.

René, dankjewel voor dit korte interview. Heel veel succes de komende 12,5 jaar en met het plaatsen van de volgende ruim 200 kandidaten en het wandelen. Walk the talk, dat word de nieuwe slagzin. Nogmaals heel veel succes en ik hoop dat heel veel mensen dit zien, waarderen en jou gaan feliciteren.
Voordat we gaan stoppen wil ik het estafettestokje doorgeven aan een andere collega en dat word mijn Belgische collega Redgy.

Oké, gaan we doen. Die komt de volgende keer!

Lees hier meer over René of volg hem op LinkedIn!