Internationale vrouwendag - Karin Hut Nieuws

Internationale vrouwendag

12 maanden geleden door Heiwegen Consultancy

Op deze Internationale Vrouwendag willen wij graag Karin in de spotlight zetten! Zij is Teammanager P&O bij Century en nu 5 jaar werkzaam in de mobiliteitsbranche. Hoewel de verhouding tussen mannen en vrouwen in de automotive nog niet helemaal gelijk is, zien wij bij Heiwegen het aantal vrouwelijke sollicitanten stijgen. Ook bij Century is er een stijging, zo zegt Karin: “In de afgelopen 3 jaar is het aantal vrouwen binnen Century gestegen van 11% naar 16%. Ik zou het cool vinden om dit nog meer te kunnen uitbreiden.”

Eerder waren deze percentages in onze branche anders. Karin: “Je moest per definitie verstand hebben van een auto wilde je de stap naar Service Adviseur maken. Ik denk dat onze wereld en ons denkbeeld zijn veranderd. Je kunt ook Service Adviseur zijn als je altijd blij wordt van klanten. Als je daarnaast ook nog stressbestendig en dynamisch bent, snel kunt schakelen en nog een beetje technisch inzicht hebt, dan zijn wij ervan overtuigd dat je een hele goede Service Adviseur kunt worden. Je ziet dat bij ons aan de servicebalie steeds meer dames zitten.”

We vroegen Karin of zij merkt dat er anders gekeken wordt naar vrouwen die werkzaam zijn binnen de mobiliteitsbranche?
Het is haar zelf niet overkomen, maar op de werkvloer is het wel eens voorgekomen dat een mannelijke collega het lastig vond om samen te werken met een vrouwelijke leidinggevende. Juist daarom denkt Karin dat het goed is om een vrouwelijke leidinggevende aan te nemen, al heeft zij in de basis geen voorkeur voor mannen of vrouwen. Ze is van mening dat als de vrouwelijke leidinggevende haar mannetje staat in deze rol, dat zij deze rol succesvol gaat uitvoeren. De juiste persoon op de juiste plek ongeacht of het een man of een vrouw is, is haar instelling!

Ook is het haar wel eens opgevallen dat een klant naar een vrouwelijke Service Adviseur kijkt, van “wat weet jij er nou van”. Soms kan een vrouw meer dan dat een man dat kan en andersom, maar een vrouwelijke touch op diverse plekken is heel goed voor samenwerking en de dynamiek.

Ze heeft meer vrouwen in klantgerichte functies gezien, maar helaas minder vaak op technische- en sales afdelingen.
Gelukkig merken wij bij Heiwegen dat het aantal vrouwelijke sollicitanten langzaam stijgt op verschillende functies binnen de mobiliteitsbranche. Laten we samen streven naar meer diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer, want de juiste persoon op de juiste plek, ongeacht geslacht, dat is waar het om draait!

Karin is sinds 5 jaar werkzaam bij Century. Het eerste jaar heeft ze de complexiteit van het dealerbedrijf echt leren kennen, maar ze heeft het vanaf dag 1 enorm naar haar zin. Ze voelt zich gewaardeerd en een echt onderdeel van het bedrijf. Ze heeft dezelfde normen en waarden als de directie en die probeert zij te vertalen de organisatie in. Voor haar klopt het hele plaatje.

We vroegen haar natuurlijk wat ze zo leuk vind aan het werken in de mobiliteit. Ze benoemde gelijk de sfeer en de cultuur binnen Century en de ‘niet lullen, maar poetsen’ cultuur.

Verder zegt Karin: “Wil je werken in een snelle, dynamische en veranderende wereld? Een wereld waar je belangrijk bent, mag meedenken en waar écht geen dag hetzelfde is? Dan moet je de mobiliteit in!”

Karin, bedankt voor het waardevolle en leuke gesprek! We stellen het delen van je inzichten en ervaringen zeer op prijs.