Joost Baan

Joost (1974) is na zijn HBO Technisch Chemische opleiding begonnen op het R&D laboratorium van een autoreparatielakken fabrikant. Vervolgens heeft hij na het behalen van zijn NIMA A en B diploma’s de stap naar commercie gezet. Vanuit een binnendienst functie is hij doorgegroeid naar de buitendienst om uiteindelijk internationaal te gaan werken. Joost heeft sinds 1996 bij diverse gerenommeerde Automotive toeleveranciers gewerkt. In de loop van zijn carrière heeft Joost zich met name geprofileerd als specialist op het gebied van marketing, verkoop en communicatie. In die hoedanigheid is hij zowel in loondienst als ook als zelfstandig ondernemer (sinds 2007) verantwoordelijk geweest voor (her)structurering en visievorming bij diverse marketingafdelingen van verschillende ondernemingen.
Sinds januari 2010 is Joost verbonden aan Heiwegen Consultancy, als Associated Partner / Senior Consultant.
De expertise van Joost ligt met name op de OEM en IAM sector, denk hierbij aan producenten (Tier 1 en Tier 2), toeleveranciers, groothandel et cetera.

Joost is getrouwd en woont in Apeldoorn. Zijn passie binnen de vele autosporten is toch echt de Dakar rally.
Naast zijn werkzaamheden voor Heiwegen Consultancy is Joost betrokken bij diverse automotive gerelateerde MVO initiatieven.

Joost; “De persoonlijkheid van de kandidaat daar let ik met name op. Deze factor zorgt er voor, naast kennis en ervaring, of iemand wel of niet kan slagen binnen de bedrijfscultuur van zijn of haar nieuwe werkgever.
Het is natuurlijk helemaal leuk als de opdrachtgever in eerste instantie voorzichtig reageert en mij uiteindelijk het beste compliment geeft door de nieuwe collega een vaste aanstelling te geven”.