Serge Claesen

Serge (1974) is als senior consultant betrokken bij Heiwegen sinds de zomer van 2017. In zijn carrière als logistiek directeur heeft hij zich altijd gericht op het inzetten van de juiste mensen op de juiste posities; waarbij de business doelstelling nooit uit het oog verloren werd.
Die ervaring gebruikt hij nu om samen met logistiek managers de huidige en toekomstige behoeftes aan talent in kaart te brengen en te vertalen naar zoekopdrachten van permanent dan wel interim talent.

De opstart van zijn carrière was in klantcontact managementrollen voor France Telecom, Vodafone, Philips, American Express en Tele2. Zijn internationale strategische focus kwam naar voren bij General Electric in een Europese procurement rol. Door een stap naar directeur bij DHL en Raben bleek logistieke dienstverlening de juiste combinatie van mens/product en internationale scope te brengen.

Hij richt zich nu binnen Heiwegen Consultancy vooral op het uitbouwen van dat segment: de logistieke, transport en supply chain markt. Zijn persoonlijke expertise ligt vooral op executive search voor management- en directiefuncties en begeleiden van organisatievraagstukken en searches op middle-management niveau.

Serge woont in Best (vlakbij Eindhoven) met Natasja en Fleur en Nienke. Hij is fervent PSV supporter, houdt van een goed glas en bijbehorende maaltijd en hardlopen.

Hij is binnen Heiwegen ambassadeur voor Linkedin, Google Hire, Facebook en andere social media recruitment methodes die gericht zijn op innovatieve manieren om talent te vinden en boeien.

Net zo leuk vindt hij meedenken en schrijven over logistieke innovaties in de transport, supply chain en logistieke sector door o.m. elektrisch/autonoom rijden, ride-sharing, drones en vernieuwende business modellen  c.q werkmethodes.

Quote: “If you can’t tolerate critics don’t do anything new or interesting”. – Jeff Bezos | Amazon