+
Neem contact op via: +31 (0)55 522 66 33
Selecteer uw taal: nl en be

Werkwijze wervings- en selectieprocedure

Een volledige procedure neemt circa 8 weken in beslag en is in algemene zin als volgt opgebouwd (afwijkingen zijn uiteraard mogelijk, afhankelijk van klantspecifieke situaties en wensen).

Analyse van organisatie en functie

Gesprekken met diverse medewerkers en het management, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de omgeving waarin de nieuwe medewerker gaat functioneren, diens rol en de resultaatverwachtingen. Een en ander wordt vastgelegd in een eisenprofiel.

Werving

De werving is gebaseerd op een drietal pijlers: media search, database search en executive search. We schakelen dus niet alleen jobboards in, maar ons eigen kandidatenbestand is ook een belangrijke bron. Daarnaast maken onze recruitmentspecialisten gebruik van diverse zoekmethodes (o.a. via internet). Voor de arbeidsmarktcommunicatie werkt Heiwegen Consultancy samen met een gespecialiseerd en gerenommeerd reclamebureau.

Selectie

  • Oriënterende gesprekken tussen consultant en kandidaten (incl. controle diploma’s);
  • Presentatie van een shortlist aan de opdrachtgever;
  • Vervolggesprekken bij de opdrachtgever;
  • Selectie-assessment bij Heiwegen Consultancy
  • Indien mogelijk referentiecontrole;
  • Advies over aanname aan opdrachtgever.

Voorbereiding op introductie

Voordat de nieuwe medewerker in dienst treedt, bereiden wij de directe manager voor op diens komst. Wij adviseren over de inwerkperiode, de ontwikkeling van kennis en vaardigheden, de juiste managementtools en overige relevante aspecten.

Follow up

Wij monitoren de voortgang van de nieuwe medewerker in de eerste 6 maanden via gesprekken met de nieuwe medewerker en diens directe manager.

Open sollicitatie / Wanneer er een passende vacature vrij komt, nemen wij contact met je op!