+
Neem contact op via: +31 (0)55 522 66 33
Selecteer uw taal: nl en be

Assessment & Onderzoek

Ben je benieuwd wat een assessment of persoonlijkheidsonderzoek voor jou kan betekenen? Wij vertellen je graag meer over onze methodes, wat je kunt verwachten en hoe ze jou kunnen helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw toekomst.

Het persoonlijkheidsonderzoek

Bij een persoonlijkheidsonderzoek kijken we naar jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe deze passen bij jou als persoon. We willen een beeld krijgen van wie jij bent, waar je goed in bent en wat bij je past. Ons onderzoek is geen test en er is geen goed of fout.

We maken hierbij onderscheid tussen jouw talenten en jouw karakter. Talenten zijn aangeboren kwaliteiten en zijn niet te veranderen. Je kunt ze wel verder ontwikkelen of ervoor kiezen om ze onbenut te laten. Je karakter ontwikkelt zich in de loop van jouw leven en kun je wel veranderen. Het gaat erom dat je jezelf beter leert kennen en bewust wordt van jouw talenten en karakter. Zo kun jij de juiste keuzes maken en de dingen doen waar je gelukkig van wordt.

Het assessment

Naast het persoonlijkheidsonderzoek maken we ook gebruik van assessments. Een van de onderdelen van dit onderzoek is een capaciteitentest. Hierbij meten we jouw werk- en denkniveau en vergelijken dit met de vereisten van de functie waarvoor je solliciteert. We maken hierbij gebruik van drie soorten tests: numeriek, verbaal en logisch redeneren. Dit geeft ons een duidelijk beeld van jouw cognitieve vaardigheden en helpt ons om in te schatten of jij geschikt bent voor een bepaalde functie.

Ontwikkelassessment

In plaats van het testen van je geschiktheid voor een bepaalde functie, kijken we bij het ontwikkelassessment naar je persoonlijke groei en je ontwikkelpotentieel. Bij dit onderzoek maken we gebruik van zowel het assessment als het persoonlijkheidsonderzoek. Het doel is om jou handvatten te geven om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Zo kun jij groeien en daarvan profiteert niet alleen jij, maar ook het bedrijf waarvoor je werkt.

Meest complete analyse

Om een zo volledig mogelijk beeld van jou te krijgen combineren we vaak het assessment met het persoonlijkheidsonderzoek. Het assessment geeft ons inzicht in jouw competenties, werk- en denkniveau. Het persoonlijkheidsonderzoek is een diepgaande analyse van wie jij als persoon bent, jouw persoonlijkheidskenmerken en unieke eigenschappen. Samen geven deze twee onderzoeken een compleet beeld van wie jij bent als persoon.

Wat kun je verwachten?

Na een telefonisch uitleg en een e-mail met instructies, kun je aan de slag met de digitale testen of het persoonlijkheidsonderzoek. Als je het assessment doet, dan kom je daarnaast op locatie voor een diepte-interview, rollenspelen en het bespreken van de resultaten van de testen. Na afloop krijg je een rapport, dat pas naar de opdrachtgever wordt gestuurd als jij daarvoor toestemming hebt gegeven.
Als je alleen het persoonlijkheidsonderzoek doet, dan krijg je het rapport meteen en volgt er nog een nabespreking van het onderzoek. Ook hier geldt dat het rapport pas wordt verstuurd als jij akkoord hebt gegeven.

Kortom, ons assessment en persoonlijkheidsonderzoek is een kans voor jou om jezelf beter te leren kennen en om te ontdekken wat bij jou past. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om je verder te helpen!

Open sollicitatie / Wanneer er een passende vacature vrij komt, nemen wij contact met je op!