+
Neem contact op via: +31 (0)55 522 66 33
Selecteer uw taal: nl en be

Assessment

Bij het selecteren van de geschikte kandidaat voor een functie is het belangrijk om te weten of de persoon beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en competenties die vereist zijn voor de functie. Daarnaast is het van belang om te weten of de persoon past binnen de bedrijfscultuur en of de persoon de juiste motivatie en houding heeft.

Heiwegen biedt hiervoor het assessment, een objectieve en betrouwbare methode om de geschiktheid en het werk- en denkniveau van kandidaten te meten. Het geeft een goed beeld van de persoonlijke eigenschappen en competenties van de kandidaat. We maken inzichtelijk of iemand succesvol kan worden in de functie door te kijken naar hoe hij of zij de opgedane kennis en ervaring gaat inzetten.

Inhoud assessment

Het assessment bestaat uit een capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijsten, rollenspellen en een diepte-interview. De Capaciteitentest wordt ingezet om het werk- en denkniveau van kandidaten te meten en te vergelijken met de vereisten van een functie. De persoonlijkheidsvragenlijst geeft inzicht in de gedragsvoorkeuren en drijfveren op de werkvloer en de competenties. Door middel van rollenspelen en het diepte-interview wordt de geschiktheid van de kandidaat in de praktijk getoetst.

Combinatie van assessment en persoonlijkheidsonderzoek

Voor een volledig beeld van de kandidaat combineren we vaak het assessment met het persoonlijkheidsonderzoek. Het assessment richt zich op de competenties en het werk- en denkniveau van de kandidaat. Het persoonlijkheidsonderzoek is een diepgaande analyse van de persoonlijkheidskenmerken en unieke eigenschappen van de kandidaat. Door deze twee te combineren ontstaat er een compleet beeld om een weloverwogen beslissing maken over de geschiktheid van de kandidaat.

Ontwikkelassessment: persoonlijke groei en ontwikkeling

Het ontwikkelassessment is de ideale keuze wanneer je de kandidaat wilt testen op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling, in plaats van alleen op geschiktheid voor een specifieke functie. Dit type assessment wordt altijd in combinatie met een persoonlijkheidsonderzoek uitgevoerd om te bepalen wat de sterke punten zijn en waar nog verbetering mogelijk is. Door het uitvoeren van een ontwikkelassessment krijgt de kandidaat concrete handvatten om te werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei, wat niet alleen ten goede komt aan de persoonlijke ontwikkeling van de kandidaat, maar ook aan de groei van het bedrijf.

Het assessment geeft een objectief beeld en vormt een waardevolle aanvulling op het selectieproces of de ontwikkeling van de kandidaat. Het biedt essentiële informatie voor de opdrachtgever, vermindert de kans op een verkeerde match en kan op lange termijn kosten besparen.

Waar kan het assessment voor ingezet worden?

  • werving & selectie
  • loopbaanontwikkeling
  • coaching
  • training en opleiding
  • nulmeting medewerker
  • functioneren medewerker

In combinatie met het persoonlijkheidsonderzoek kan het assessment ook ingezet worden om inzicht te geven in andere belangrijke aspecten van een kandidaat. Zoals de vitale gezondheid, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling van de kandidaat, maar ook de samenwerking binnen het team.

Zo is deze combinatie een waardevol instrument voor het selecteren en ontwikkelen van geschikte kandidaten en kan het bijdragen aan een gezonde en productieve werkomgeving.

Ook interessant om te lezen: het blog over extraversie bias, een valkuil die wij jou helpen te voorkomen!

Open sollicitatie / Wanneer er een passende vacature vrij komt, nemen wij contact met je op!