+
Neem contact op via: +31 (0)55 522 66 33
Selecteer uw taal: nl en be

Persoonlijkheidsonderzoek

Als werkgever is het van groot belang om medewerkers te hebben die optimaal presteren en gemotiveerd zijn. Maar hoe weet je welke medewerker op de juiste plek zit en wat hij of zij nodig heeft om uitstekend te presteren? Waar ligt de kracht? Wat past bij diegene en hoe zit de medewerker in elkaar?

Wat wordt er onderzocht?

Heiwegen biedt de oplossing met het persoonlijkheidsonderzoek. Hiermee geven we een helder beeld van het karakter en de talenten van de kandidaat. Het karakter wordt gevormd naarmate iemand ouder wordt en is verder te ontwikkelen. Het is de kracht van de persoon en stuurt het talent aan.
Talenten zijn aangeboren kwaliteiten en zijn daarom niet te veranderen. Je hebt talenten wel óf niet. Talenten kun je ontplooien of ervoor kiezen om ze onbenut te laten.

Het persoonlijkheidsonderzoek in de praktijk

Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide, online analyse waarbij de kandidaat diverse vragen moet beantwoorden. Het is belangrijk om te benadrukken dat het hier niet om een test gaat en dat er geen goede of foute antwoorden zijn.

De uitkomst van het onderzoek is een persoonlijk rapport met een uitgebreide analyse waarin het karakter en de talenten van de kandidaat worden weergegeven. Dit rapport wordt besproken met de kandidaat en na goedkeuring gedeeld met de opdrachtgever, inclusief ons complete advies.

Combinatie met het assessment

Om een compleet beeld te krijgen van de kandidaat, combineren we het persoonlijkheidsonderzoek vaak met het assessment. Hierbij kijken we meer naar de competenties en het werk- en denkniveau van de kandidaat. Deze combinatie levert het beste en meest complete advies op.

Waar kan het persoonlijkheidsonderzoek voor worden ingezet?

  • selectie van de juiste kandidaat (i.c.m. assessment)
  • functioneren medewerker
  • vitale gezondheid medewerker
  • opleiding en doorgroeimogelijkheden medewerker
  • persoonlijke ontwikkeling
  • samenwerking binnen het team

 

Het persoonlijkheidsonderzoek is een waardevol instrument dat helpt om medewerkers te vinden, te behouden en te ontwikkelen. Met ons advies kan een betere match gemaakt worden tussen de medewerker en de functie en/of het team. Dit kan leiden tot een hogere motivatie en betere prestaties van de medewerker wat uiteindelijk bijdraagt aan het succes van de organisatie.

Open sollicitatie / Wanneer er een passende vacature vrij komt, nemen wij contact met je op!